موسسه حکمت و فلسفه ایران|مؤسسه|ماموریت و چشم انداز

مأموریت و چشم انداز

مأموریت
مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به عنوان یکی از مراکز پژوهشی و آموزشی کشور، در چارچوب سیاست‌های کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نظام جمهوری اسلامی ایران، رسالت پژوهش در زمینه‌ حکمت و فلسفه و دانش‌های مرتبط، آموزش نیروی متخصص، کوشش برای افزایش آگاهی آحاد علاقه‌مند جامعه نسبت به نقش مؤثر فلسفه بر زندگی آنان‌ و کوشش برای شناسایی، معرفی و احیای جایگاه ویژه‌ ایران در زمینه‌های گوناگون حکمت و فلسفه را بر عهده دارد.
مسئولان مؤسسه به ظرفیت‌های علمی سازمان خود متعهد بوده، با بهبود مستمر سیاست‌ها و تصمیم‌ها، تأمین منابع مالی و نیروی انسانی مستعد، مؤسسه را به یک الگوی مناسب در سطح کشوری و منطقه‌ای تبدیل نموده‌اند.

چشم انداز
چشم انداز مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در دو افق پنج ساله توسعه در سال 1400 و سند چشم‌انداز در سال 1404تدوین شده است:
- مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نظر دارد به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که بتواند در افق سند چشم‌انداز بیست ساله‌ کشور (افق 1404) در عرصه‌ پژوهش و تحقیق و نیز آموزش نیروهای متخصص در زمینه‌های گوناگون حکمی و فلسفی به عنوان مرجعی منحصر به فرد در کشور و نیز یکی از مراکز برتر پژوهشی در این زمینه در منطقه و یکی از بهترین مراجع جهت معرفی سنت فلسفی و حکمی ایرانی و اسلامی در سطح جهان شناخته شود.
- مؤسسه امیدوار است در افق پنج ساله به معتبرترین جایگاه و کامل‌ترین پایگاه اطلاعاتی در زمینه‌های گوناگون حکمت و فلسفه به‌ویژه حکمت و فلسفة اسلامی در جهان اسلام و فلسفة‌ تطبیقی در سطح ملی دست یابد.
- مؤسسه می‌کوشد با تشویق همکاران و استادان فلسفه به نظریه پردازی در عرصه حکمی و فلسفی؛ و نیز نقد و بررسی نظریه‌های موجود به جایگاه شایسته‌خود در این زمینه‌ها و فلسفه‌های تطبیقی دست یابد.
- یکی از مهم ترین اهداف مؤسسه شناساندن جایگاه حکمت و فلسفة ایران در سطح بین‌المللی است.

تاریخ بروزرسانی : ۵ آذر ۱۴۰۱ ۱۶:۰۳