مدرسه بهاره «علم، فلسفه، الاهیات» با سخنرانی حسین واله، ریاست مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، و محمدصالح زارعپور، استاد فلسفه دانشگاه منچستر، در تاریخ سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار میشود. این رویداد به بررسی نسبت عقلانیت و تاریخ الاهیات اسلامی و چالشهای معاصر در این زمینه میپردازد. علاقهمندان میتوانند به صورت حضوری و آنلاین در این نشست شرکت کنند. برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر، به لینک موجود مراجعه فرمایید.
افتتاحیه مدرسه بهاره «علم، فلسفه، الاهیات»
با سخنرانی:
حسین واله (ریاست مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)
و
محمدصالح زارعپور (دانشگاه منچستر)
بازسازی عقلانی تاریخ الاهیات اسلامی
زمان: سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۱۶ – ۱۸
روش برگزاری: به صورت حضوری و آنلاین
چکیده سخنرانی:
مطالعه تاریخ الاهیات اسلامی به چه کار میآید؟ آیا دغدغههای معاصر در زمینه الاهیات و فلسفه دین شباهت مهمی به مسئلههای مورد توجه فلاسفه و متکلمان گذشته سنت اسلامی دارند؟ آیا مفاهیم، نظریهها و/یا استدلالهایی که آنها در پاسخ به دغدغههایشان پروراندهاند میتوانند به کار معاصران بیایند؟ بهطور خاص، آیا تاریخ الاهیات اسلامی در مواجهه بررسی نقادانه با ابزارهای فلسفی امروزین تاب میآورد و ممکن است چیزی از آنچه در این تاریخ پرورده شده برای انسان امروز همچنان قابل دفاع عقلانی باشد؟
محمدصالح زارعپور، استاد فلسفه دانشگاه منچستر، در این سخنرانی نسبت عقلانیت و الاهیات اسلامی را بررسی کرده و تلاش میکند تا به این سوالها پاسخ دهد. او در این سخنرانی بهطور خاص با بحث از برخی نظریههای بازسازی عقلانی (rational reconstruction) استدلال میکند که با بازسازی عقلانی چیزهایی که در تاریخ الاهیات اسلامی پرورده شدهاند، میتوانیم به نظریهها و استدلالهایی برسیم که حتی با استانداردهای امروزی، قوت فلسفی قابلتوجهی دارند و میتوانند برای مساهمت در مباحث معاصر الاهیات و فلسفه دین به کار گرفته شوند.
این سخنرانی دروازه ورود به مدرسه بهاره «علم، فلسفه، الاهیات» است - فرصتی بینظیر برای آشنایی با الگوهای نوین مطالعات الاهیاتی در جهان معاصر. این مدرسه، گامی مقدماتی است برای مساهمت هر چه فعالانهتر دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، الاهیات و علم در گفتمانهای زنده و مدرن فلسفه و الاهیات جهانی.
برای ثبتنام در مدرسه بهاره «علم، فلسفه، الاهیات»، اینجا کلیک کنید: