فراخوان مقالات همایش ملی «سهروردی و احیاء حکمت فهلوی»

آیاتُ نبوَّة الهَوی بی ظَهَرَت     قَبلی کُتِمت وَفی زَمانی اشتَهرت

—شیخ اشراق شهاب الدین یحیی سهروردی

فراخوان همایش ملی «سهروردی و احیاء حکمت فهلوی»
مؤسسه حکمت و فلسفه ایران

اخبار همایش:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی وابسته به همایش سهروردی و احیاء حکمت فهلوی (۱۳۹۹)

در وبسایت همایش «سهروردی و احیاء حکمت فهلوی» ارائه شد: دانلود کتابچۀ «سهروردی و ایران باستان»

کتابچۀ «مقدّمه‌ای بر روش مطالعه در معارف شرقی به‌ویژه حکمت فهلوی» برای دانلود در دسترس قرار گرفت

به فضل پروردگار دانا و توانا و با همت گروه ادیان و عرفان مؤسسه حکمت و فلسفه ایران، نخستین همایش ملی با عنوان «سهروردی و احیاء حکمت فهلوی» در 25 و 26 شهریور ماه 1399 برگزار خواهد شد.

شیخ اشراق، شهاب‌الدین یحیی سهروردی، به نصّ رسالۀ کلمة التّصوف، احیاء حکمت فهلوی یا خسروانی ایرانیان قدیم را وجهة همت خود قرار داده است: «و قد احیینا حکمتهم النوریة الشریفة التی یشهد بها ذوق افلاطون و من قبله». مجلد دوم کتاب اسلام در سرزمین ایران (سهروردی و افلاطونیان ایران) نوشتۀ هانری کربن به تحقیق در همین موضوع اختصاص یافته است. بررسی آثار متعلق به فرهنگ مزدایی (اعم از اوستا، کتب پهلوی، کتیبه‌های هخامنشی و ساسانی و نیز شاهنامه) و جستجوی ریشه‌های حکمت اشراق در آن آثار، موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است. به‌علاوه، مقایسه حکمت سهروردی با معارف شرقی (مثلا حکمت دائویی و حکمت ودانته) کاری است ضروری. کاوش در چگونگی احیاء حکمت فهلوی به دست شیخ اشراق و مقایسه آن با حکمتهای شرقی دیگر موضوع همایش «سهروردی و احیاء حکمت فهلوی» است.
از سوی کمیتة‌علمی این همایش بیست و یک محور عمده در ضمن هفت طبقه برای ارائه مقالات به شرح زیر ذکر شده است:

محورهای ارائه مقاله:

الف.
- سهروردی و گاهان زردشت
- سهروردی و یشتهای اوستا
- سهروردی و خُرده‌اوستا
ب.
- سهروردی و دینکرد سوم و چهارم
- سهروردی و زندآگاهی
- سهروردی و اندرزنامه‌های پهلوی
ج.
- سهروردی و طریقت زروان
- سهروردی و طریقت مهر
- سهروردی و طریقت مزدک
د.
- سهروردی و کتیبه‌های هخامنشی و ساسانی
- سهروردی و فلسفه تاریخ (نظریه ادوار و اکوار)
- سهروردی و مدینه فاضله
ه‍.
- سهروردی و شاهنامه فردوسی
- سهروردی و هنر و معاری
- سهروردی و فولکلور ایرانی‌اسلامی
و.
- سهروردی و وحدة الشهود
-سهروردی و وحدة الوجود
- سهروردی و آیین فتوت
ز.
- سهروردی و حکمت چین
- سهروردی و حکمت هند
- سهروردی و منطق و حکمت اسلامی

آقای دکتر بابک عالیخانی، دانشیار گروه ادیان و عرفان مؤسسه، دبیر علمی این همایش است که دارای تألیفات و آثار و صاحب نظر در این حوزه هستند و در برگزاری این همایش آقای دکتر اسماعیل رادپور (دکترای فلسفه و ادیان و پژوهشگر مؤسسه) به ایشان یاری می‌رسانند. کمیته علمی این همایش عبارتند از استادان: دکتر غلامرضا زکیانی (عضو هیئت علمی گروه فلسفة علامه دانشگاه علامه طباطبائی (ره) و رئیس مؤسسه)،‌  دکتر شهرام پازوکی (مدیر گروه ادیان و عرفان مؤسسه)، دکتر  سیدمحمود یوسف ثانی (عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه)، دکتر سیدحسین موسویان (عضو هیئت علمی گروه فلسفة اسلامی مؤسسه)، ‌دکتر رضا کوهکن (عضو هیئت علمی گروه ادیان و عرفان مؤسسه)، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی (استاد و چهره ماندگار فلسفه)، دکتر غلامرضا اعوانی (استاد فلسفه و عضو فرهنگستان علوم)،
استاد منوچهر صدوقی سها (پژوهشگر و مدرس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)، دکتر سیدرضا فیض (استاد حقوق و عضو مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی)، استاد اکبر ثبوت (مشاور گروه فلسفه، بنیاد دائرةالمعارف اسلامی دکتر سعید انواری (عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبائی(ره)،‌ دکتر سیداحمدرضا قائم مقامی (عضو هیئت علمی گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران)، دکتر هادی ربیعی (عضو هیئت علمی دانشگاه هنر)، دکتر سیدرضی موسوی گیلانی (عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب قم)،  دکتر سعید بینای مطلق (عضو هیئت علمی گروه فلسفۀ غرب دانشگاه اصفهان، دکتر سید احمد غفاری قره‌باغ (استادیار مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)، دکتر فرزانه گشتاسب (عضو هیئت علمی گروه زبانهای باستانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی).

دبیران  اجرایی همایش: دکتر فرشته کاظم پور ، دکتر حسین رستمی جلیلیان.
تاریخ های مهم این همایش عبارتند از:

آخرین مهلت ارسال مقالات کامل:‌  1 تیر 1399
روز برگزاری همایش:  25 و 26 شهریور 1399
مکان برگزاری همایش : تهران، خیابان ولی‌عصر (عج)، خیابان نوفل‌لوشاتو، کوچه آراکلیان، پلاک 4، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
امتیازات چاپ عبارتند از: چاپ مقالات برگزیده در کتاب همایش و تامتیاز ثبت مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC)
فعالیتهای جنبی روز برگزاری همایش عبارتند از: برگزاری نمایشگاه کتاب و آثار هنری.
مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفة ایران از عموم محققان،‌ پژوهشگران و دانشجویان فلسفه و رشته‌های مختلف علوم انسانی دعوت می‌نماید برای ثبت و ارائه چکیده و مقالات کامل خود به سایت همایش به نشانی: http://fahlavi2020.irip.ir مراجعه نمایند و در صورت داشتن هرگونه سؤالی با ایمیل fahlavi2020@irip.ir ارتباط برقرار نمایند.

پوستر همایش سهروردی و احیاء حکمت فهلوی

۱۴ آبان ۱۳۹۸