فراخوان مقالات همایش ملی «بررسی آراء و آثار تیتوس بورکهارت» از سوی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اعلام شد.

موسّسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درنظر دارد در آبان ماه 1399 همایشی با عنوان «بررسی آراء و آثار تیتوس بورکهارت» را برگزار نماید. این دومین همایش از سلسله همایش‌های بزرگداشت متفکران و حکمای معاصر در حکمت و هنر خواهد بود که اولینِ آن به مارتین لینگز اختصاص داشت و در اردیبهشت ماه 1397 برگزارگردید. تیتوس ابراهیم عزّالدّین بورکهارت(1908-1984) Titus Ibrahim Izz al-Din Burckhardt حکیم متالّه و صاحب‌نظر برجسته در علوم سنّتی و مبانی هنر دینی، در بستری گسترده از مابعدالطّبیعه، علم‌النّفس، عرفان، رمزشناسی، و نقد تجدّد در ابعاد گوناگون آن، آثاری مهم برجای‌گذارده ‌است. بخش قابل‌توجهی از پژوهش‌ها و آثار بورکهارت به هنر قدسی و سنّتیِ ادیان الهی تعلق دارد و در این زمینه او علاوه بر مقالات متعدد دربارۀ هنر اسلامی چندین کتاب مهم دارد که خصوصاً کتاب هنراسلامی: زبان و بیان او شاهکاری در تبیین مبانی هنر اسلامی و معرّفی آن است. بدین ترتیب آشنایی با آثار بورکهارت برای هر مطالعۀ جدی هنر در دورۀ حاضر ضروری است و تاکنون جایگزینی ندارد. برگزاری همایشی برای بررسی و معرفی آراء و آثار بورکهارت می‌تواند گامی در جهت آشنایی بیشتر با میراث علمی و معنوی وی باشد. به‌این ‌مناسبت از فرهیختگان و پژوهشگران حوزه‌های حکمت و فلسفه، ادیان و عرفان، تمدّن اسلامی، و مطالعات هنر دعوت می‌گردد که دستاوردهای پژوهشی خود را در قالب ثبت مقاله در سایت همایش به نشانی http://burckhardt.irip.ac.ir/   به دبیرخانۀ این همایش ارسال نمایند.

محورهای اصلی  و تخصصی همایش:

* آراء و آثار بورکهارت

* بورکهارت و حکمت خالده

* جهان‌شناسی سنّتی

* بورکهارت و عرفان

* بورکهارت و نقد تجدد

*رمزشناسی

* بورکهارت و زیبایی

*  هنر دینی، هنر قدسی، هنر سنتی

*  هنر مقدس در شرق و غرب

* مبانی معنوی هنر اسلامی

* شهر و تمدن سنتی

* بورکهارت و معنویت صنایع دستی

دبیر علمی همایش: دکتر حمیدرضا فرزان یار

اعضاء کمیته علمی همایش:
 غلامرضا زکیانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی(ره) و رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران

غلامحسین ابراهیمی دینانی، عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه تهران

غلامرضا اعوانی، عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه بهشتی

سیدمحمود یوسف ثانی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

حمیدرضا فرزان‌یار، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره

شهرام پازوکی، مدیر گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

بابک عالیخانی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

سید رضا فیض، استاد دانشگاه شهید بهشتی

رضا کوهکن، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

سیدحسین موسویان، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

سعید بینای مطلق، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

سید محمد حسین نواب، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب

سیدرضی موسوی گیلانی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب

سید احمد غفاری قره باغ، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

عارف امامی مهر، عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی نبی اکرم

سعید انواری، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

دبیر تخصصیسیدشاهین محسنی

دبیر اجرایی:‌ حسین رستمی جلیلیان

تاریخ‌های مهم

تاریخ‌های ارسال مقالات به شرح زیر اعلام می شود:

مهلت ارسال چکیده مقالات: 1399/06/01

مهلت  ارسال مقالات کامل: 1399/07/01

امتیازات چاپ:

چاپ چکیده و مقالات کامل برگزیده در ویژه نامه نشریه جاودان خرد و همچنین کتاب مجموعه مقالات همایش، امتیاز ثبت در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC)

دبیرخانه همایش:

برای راهنمایی و همچنین پیشنهادها و نظرات، راههای ارتباطی از طریق سایت همایش به نشانیhttp://burckhardt.irip.ac.ir/     یا ایمیل همایش Burckhardt@irip.ac.ir و یا شماره 09123575854 (از طریق واتسپ) در دسترس پژوهشگران است.

۱۷ اسفند ۱۳۹۸